Alce Nero to wyjątkowe stowarzyszenie, skupiające wyłącznie certyfikowanych ekologicznych rolników i producentów.
Alce Nero była pierwszą włoską firmą, która w 1978 roku użyła nowej ekologicznej technologii do produkcji produktów.
Jego hasłem przewodnim jest nie tylko najwyższa jakość i gwarancja w 100% ekologicznego pochodzenia produktów, ale również niepowtarzalny smak.
Przez ponad 30 lat doświadczenia, oryginalne receptury oraz najwyższa jakość podbijają serca najbardziej wymagających konsumentów na całym świecie, w tym w Polsce. Skupia się przede wszystkim na promocji lokalnej, naturalnej uprawy i produkcji uwzględniającej sprawiedliwy handel i szczególną ochronę środowiska.
Oferta Alce Nero obejmuje szeroki asortyment produktów najbardziej charakterystycznych dla kuchni włoskiej. Przede wszystkim możemy w niej znaleźć makarony, zarówno z pszenicy durum jak i orkiszu, sosy pomidorowe i pomidorowo – warzywne, ciecierzycę, ocet balsamiczny, pesto.